mieszkanie POZ_08

projekt wnętrz

lokalizacja: Poznań
inwestor prywatny

rok projektu: 2021
realizacja: 2021-2022

Głęboki granat, ciepły beż, naturalne drewno, złamana biel i antracytowe dodatki tworzą paletę barw wnętrza mieszkania POZ_08. Celem projektu było stworzenie nowoczesnej, funkcjonalnej, a zarazem przytulnej przestrzeni.

Aneks kuchenny wraz z salonem zapewnia otwartą przestrzeń do życia dla jego mieszkańców. Priorytetem dla inwestora było zlokalizowanie w mieszkaniu dużej ilości miejsca do przechowywania, co udało się osiągnąć poprzez liczne zabudowy meblowe wykonywane na wymiar. Układ mieszkania nie pozwalał na stworzenie dużej szafy w strefie wejściowej, dlatego została ona ukryta w boku zabudowy kuchennej. Takie rozwiązanie zapewnia funkcjonalność bez zabierania cennej przestrzeni. 

W salonie znajduje się  pojemna szafa, która stanowi spójną całość z szafką RTV. Wykończenie ściany płytą meblową ociepla i spaja przestrzeń. Dodatkowo charakterystyczny detal stalowy w postaci przestrzennego regału oddziela strefę wejściową od dziennej.

Łazienka posiadająca prysznic z kabiną typu walk-in została zaprojektowana spójnie z pozostałymi strefami mieszkania. Udało się to uzyskać poprzez utrzymanie charakterystycznej palety barw i dodatków. Na uwagę zasługuje duże lustro powiększające optycznie przestrzeń.